Blog Nedir ? Blog Ne İşe Yarar ?

Merhaba Blogger Arkadaşlar. Bu blogumda ilk makalem ve benim için  ne kadar önemli olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Blog yazmayı seven bir kişi olarak benim gibi blog yazmayı seven insanlara yardımcı olmak amacıyla bu blogu yazmaya karar verdim. Bildiğim bütün herşeyi bu blog ile okuyucularım ile paylaşma istiyorum. Blog yazarlığı geçmişim eskilere dayanır ancak hayat bazen her istediğimizi yapmamıza fırsat vermiyor. Neyse daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenlere HAKKIMDA sayfasına göz atabilir. Şimdiden herkese iyi bloglamalar...

Günümüzde bir sürü birey sayesinde malum bloglar hakkında sizde bir birşeyler duydunuz ve kişilerin anlata anlata bitiremediği bu blog sistemini merak ettiniz. Blogger hakkında en gerçek ve faydalı bilgiler içerecek bloga geldiğinizi bilmenizi isterim. Bu blogda kendinize ilişkin bir blog oluşturup yayınlar yapmanızı temin edecek bütün verilere sahip olabilirsiniz. Blog yazarak bir müddet sürenin ardından yüzlerce hatta binlerce ziyaretçiye okuyucuya ulaşabilirsiniz. Şahsi yazılar makaleler yazabilir, işiniz hakkında blog yazabilirsiniz. Üstelik blog yazarak para kazanmanız dahi mümkündür.

Blog Nedir ? 


Bu günümüzde çok basit bir sorudur. Gelişen bilişim yardımıyla web büyük bir değişiklik yaşadı ve çoğalış bütün siteler blog mantığıyla çalışmaktadır. Genede ben kendimize yönelik bir tanım getirmeye çalışayım. Bloglar, sık sık güncellenen online ortamda yayın yapan şahsi günlüklerdir. Blog dünyaya kendinizi kolay bir şekilde ifade edebileceğiniz bağımsız bir medyadır. Bloglar yardımıyla fikirlerinizi ve düşüncelerini dünya ile paylaşabilirsiniz. Bloglar amaçlarınız doğrultusunda bir çok kez güncellenen ( tabi bir çok kez güncellemek sizlere kalmış ) şahsi web siteleridir. Blog kelimesi weblog kelimesinden türemiştir ve iki kelimede benzer bağlamda kullanılır. Bu da öbür iki tanım;

Bloglar esasında şahsi günlüklerden ziyade, geleneksel gazetecilik anlayışının web dünyasına uyarlanmış halidir. Haberin bir ekip aracılığıyla değil, yalnızca bir birey aracılığıyla yapılması blog tutmayı eşsiz kılan en mühim özelliktir.

Her dilde meydana geldiği benzeri blog dünyasında da farklı terimler türemiştir. Blog oluşturan ve meydana getirdiği blogu bir çok kez güncelleyen kişiye ingilizce blogger türkçe ise blogcu denilir. Blog yazma işinin gerçekleşmesine ise bloglama denilir. Şayet blog yazmaya karar verirseniz bu isimlerle bir çok kez karşılaşacağınızdan şüpheniz olmasın. O yüzden daha da ayrıntılı yorumlamak gerekirse;

Blog : İnternet üzerinde gündelik olarak gerçekleştirilen gazete veya bildiğimiz geleneksel gündelik.

Blogger : Veya öbür isimiyle blogcu. Blog tutan birey.

Bloglama : Blog yazma eylemidir. Fikirlerinizi dünya ile paylaşmanın en gösterişli yöntemidir.

Başlangıçta insanlar yalnızca şahsi olarak blog oluşturuyordu ve her biri aracılığıyla yalnızca gündelik faaliyetlerin paylaşıldığı bir yer olarak biliniyordu. Her nasılsa blogcular her geçen gün bizzat takipçilerini meydana getirmeyi başararak sonrasında blogculuk tam olarak , hobi olarak her biri tarafından benimsendi. Bu sabah insanlar farklı gördükleri her şey hakkında bir dk da blog yazabilmektedir.

Kimler Blog Oluşturup Yazabilir ? 

İnternetin herkese açık bir mecradan meydana geldiği düşünüldüğünde, kim hayatları hakkında ki her şeyi paylaşmak istesin ki ? Bunu yapanlar sizin, bizim gibi benzer normal insanlar. Blog oluşturmanın bu kadar pratik olduğunu öğrenen anında her kişi blog tutmak istiyor ve bloglamak için teknik bilgi gerekmemesi de insanları cezbeden en büyük özellik. Bu sabah milyonlarca insan blog yazmak için blog açıyor. Hiç bir taktiği bilmese de, yazısı çok kötüde olsa, insanlarla etkileşim kurmak için blog yazıyor. Milyonlarca insanın bu isteğini karşılamak için , sayısız bedava blog servisi var. Yalnızca önergeleri takip ederek bir kaç dk içinde blog açabilirsiniz. İşte blog oluşturmak bu kadar kolaydır.

Ne Sebeple İnsanlar Blog Oluşturma İhtiyacı Duyar ? 

Ne Sebeple herkesin bizzat blogu var diye soru soruyor olabilirsiniz. Her insanın bir sesi var ve içlerinde bu sesi duyurmak için bir gereksinim duyuyor olabilirler. İnternet eşsiz ucu bucağı olmayan bir ortamdır. Aşağı yukarı insanlar günlük yaşamda bir sürü meseleyle karşılaşarak, global bir amaç kitleye ulaşabilirler. Bilhassa blogcular, her gün , yüzlerce üstelik binlerce insana ulaşabilirler.

Halen içinde bulunduğu günün detaylarını paylaşan bir sürü insan görebilirsiniz. Bunun sebebi ülkemizde ki bir kaç blogcunun başından geçtiğini vakaları yazarak bir popüler haline gelmesi gösterişli olabilmektedir. Üstelik o kadar ki, bahsettiğim bireylerin kitapları dahi yayınlandı ve şimdi bir takım gazetelerde köşe yazıları yazıyor, bir takımı ise halen blog tutmaya aynı ritimde devam ediyor. Bu kişiler yaşamlarının her ayrıntısını okurlarıyla paylaşarak başarıya erişti. Bir takım kişiler ise hayatları hakkında hiç bir şey paylaşmazlar. Bu kişiler çoğunlukla alakalı oldukları sahalar hakkında veya hobileri hakkında yazmayı seçenlerdir. Bu kişiler çoğunlukla tutkunu oldukları konular hakkında blog yazmak için müthiş özveri gösterirler.

Unutmadan  blogların belirli bir konusu yoktur. İstediğiniz her konuyla alakalı yazılar yazabilirsiniz. Ancak eski ve tecrübeli bir blogger olarak sizlere tavsiyem, uzmanı olduğunuz veya alakalı olduğunuz yazmaktan sıkılmayacağınız konular hakkında blog yazmanızdır.



Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger İle Yorum Yap
    Facebook İle Yorum Yap

1 yorum :

  1. Faydali ve guzel bir yazi olmus.Surukleyici bir yazi.Cok begendim kalemine saglik...

    YanıtlaSil