Seo Nedir ? Seo Ne İşe Yarar ?

Selam Blogger Yardım Blogu Takipçileri...

Yine tempolu fakat eğlenceli bir günün sonunda siz blogger için faydalı olduğunu düşündüğüm bir makale ile karşınızdayım. Bu makalemizin konusu Seo Nedir ? Seo Ne İşe Yarar ? olacak. İlerleyen seo makalelerinde kendi bildiğim ve uyguladığım bütün yöntemleri sizler ile paylaşacağımdan şüpheniz olmasın...

Seo (Search Engine Optimization) türkçe açılımı Arama Motoru Optimizasyonu'dur. Seo bir web sitenin google,yandex gibi arama motorlarında reklam ve hiçbir biçimde ücret harcamadan ön sayfalarda üstelik ilk sıralarda çıkmasını sağlamaktadır. Web siteler artık son zamanlarda çok fazla bir reklam platformudur harika bir internet sitesiyle reklam için hiçbir ücret ödemeden binlerce üstelik milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz.

Seo her zaman için web sitenizin kalitesini ve kıymetini arttırır. Seo'su berbat durumda olan bir İnternet sitesi adwords reklam gibi ilk sıralarda çıkmak için ücret harcama gereği duyar. Sürekli sitenize reklam için ücret harcama zorunda kalırsınız. İnternet sitesiniz yada blogunuz için görüntüden çok seo'ya önem vermeniz bu açıdan sizlere yarar sağlayacaktır.

Bir blog yada web sitede imaj kadar seo'nunda çok önemli olduğu son zamanlarda anlaşılmış ve çoğunlukla ticari bağlamda web site sahipleri ağır ağır internet sitelerine seo optimizasyon çalışmaları yaptırmaktadırlar. Web siteniz çok harika olabilir fakat unutmayın ki bilindiği gibi ziyaretçiler çoğunlukla arama motorlarından web sitelerimizi bulur ve erişirler ön sayfada ön sıralarda olan bir internet sitesine gündelik iştirak eden ziyaretçi sayısı ile üçüncü sayfadaki internet sitesine iştirak eden ziyaretçi içinde dağlar kadar farklılık vardır.

SEO=ziyaretçi+reklam masraflarından kurtulma+web sitenizin değerinin çoğalması desek fazla olmaz hatta az bile kalır o sebeple seo'nun önemini çok iyi kavramak gerekir.

Seo çok komplike bir yapıdır alan adınızdan tutunda sitede kullanılan kodlamaya kadar bir sürü ince ayrıntıyı içinde barındırmaktadır, bu makalemde yüzeysel olarak geçiyorum seo konusunu fakat Seo kategorisinde bloggerlar için seo'nun derinliklerine inerek işin özünü kavrayabileceğiz. Son zamanlarda bir çok web tasarımcı veya yazılımcı görmüşsünüzdür. Fakat işini çok iyi ve itinayla yapan seo danışmanı veya seo uzmanı bulmanız  kolay değildir çünkü seo zor ve uzunca bir yöntemdir.

Seo çok ince bir çizgidir web sitenizi kime emanet ettiğinize çok dikkat edin çünkü google'da yükselmek için uğraşmanıza karşın arama motorlarında web sitenizi ön sayfalarda uzunca bir zaman göremeyebilirsiniz. Son zamanlarda forumlarda gezinen 5-10 tl ye seo yaparım diyenlerin aksine SEO kelimesinin ağırlığını ve manasını çözen ve bu konuyla alakalı uzunca zamanlarını harcayan deneyimli seo uzmanlarının işidir seo opitimizasyonu.

Umarım seo nun anlamını ve derece de önemli olduğunu anlatabilmişimdir...



Google Plus'da Paylaş

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder